Hoe ga je om met onverwachte situaties?

Horrorfile Begin februari stond ik ’s nachts 7 uur lang in een file op de splitsing bij a50/a59. Dit was geen pretje, zelfs onprettig. En toch ik heb er ook van geleerd. Achteraf stelden mensen mij de vraag hoe ik die 7 uur doorkwam alleen in de kou in het donker, in onzekerheid? Zij zouden […]

Pompoen linzensoep

Pompoen linzensoep, ook lekker voor de winter die de komende dagen zijn intrede doet.   Ingrediënten: 1 rode ui, 2 cm gemberwortel, 1 pompoen, 100gr blonde linzen, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl komijnzaad, 0,5 tl kurkuma (of kerriepoeder), 1 l water, 1 bouillonblokje, 100 ml kokosmelk, peper en zout.  Pompoen insmeren met olie, peper en zout. […]

3 day detox – juices

Woensdag 1 oktober 2014 heb ik thuis een 3 dagen detox programma gedaan. 3 dagen de heerlijkste sapjes drinken. Het 3 dagen detox programma van Jason Vale heb ik via de app op mijn telefoon geïnstalleerd. Een app met een boodschappenlijst, dagelijkse motivatie filmpjes en uitleg. Als iemand je er doorheen sleept is hij het wel. Ook interessant voor jou […]

Venkelsalade met granaatappel

Venkelsalade met granaatappel en sinaasappeldressing. Ingrediënten: 2 venkelknollen, 1 grote granaatappel, 1 sinaasappel (geperst), 3 eetlepels olijfolie, peper en zout. Evt. feta of pecorino. Snijd de venkel in plakjes met mes of mandoline, voeg olijfolie en sinaasappelsap, granaatappelpitjes en peper&zout toe. Breng de salade op smaak, en voeg kruiden naar smaak (bv. Sumac) toe. Tip: […]

Bananenbrood

Bananenbrood, invriezen en altijd wat lekkers voorhanden. Bananen nog niet rijp? Leg ze in de zonnige vensterbank. Ingrediënten: – 3 hele rijpe bananen – 280 gr boekweitmeel – 120 gr honing – snufje zout – 1 theelepel baking soda – 2 eetlepels kokosolie (of andere olie) – +/- 100 gr. verschillende noten. Verwarm de oven. […]

Stevig ontbijt

Heerlijk ontbijt(-toetje) voor de grote prestaties, zoals de Nijmeegse 4daagse  – 130 g speltvlokken (geweekt) – 100 g cashewnoten (geweekt) – 80 g dagels – 1 el kokosolie – half vanillistokje Speltvlokken en cashewnoten 1 nachtje (of 4 uur) weken. De volgende ochtend alle ingrediënten pureren met staafmixer of blender (ik raad staafmixer aan). Evt […]

Basisvulling hartige taart

De hartige taartvulling met Hüttenkäse geeft een leuk alternatief en kan je eindeloos variëren! Het geheim zit hem in het goed op smaak brengen van je basisvulling en de groenten. Algemene vulling: – 200 gr. Hüttenkäse – 4 eieren – peper en zout – ong. 1 afgestreken theelepel Za’atar kruiden van Jonnie Boer (*Sumac en thijm […]

Speltbodem hartige taart

De bodem van een hartige taart kun je ook makkelijk zelf maken. En dan eindeloos variëren qua vulling. Het recept van een speltbodem (vorm 24cm) is: 225 gram volkoren speltmeel 120 gram Griekse yoghurt 40 ml goede olijfolie snufje zout 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder optioneel: 1 eetlepel provinciale kruiden (ligt aan de vulling) Alles kneden, minimaal […]

Real green smoothie

Enjoy the freshness and the smoothness! Ingrediënten: 1/3 komkommer 1/3 avocado 1/2 groene paprika 1 kiwi 1/2 glas water 4 stengels bieslook 2 struikjes peterselie.