Sivananda Yoga Verdiepingsweekend 07-2014

Heb jij zin in een weekend waarin je helemaal kan focussen op yoga? Wil je je verdiepen in de uitgebalanceerde yogaserie van Sivananda?

Wees welkom 26 & 27 juli in de Pelmolen, een oud koetshuis, gelegen aan het natuurgebied de ‘Heerlijkheid Beek’: één van de mooiste plekken van Nederland.

 pelmolen-buiten-lente-2-150x150  foto6-150x150  binnen1-150x150

Ervaar de zomer en laad je op met meerdere yoga sessies, een wandel-, vuur- en stiltemeditatie, beleef de natuur, geniet van gezond & lekker eten, neem de tijd voor jezelf en ervaar wat Sivananda Yoga voor jou, je lichaam en geest kan betekenen.

Sivananda Yoga
Sivananda Yoga is een klassieke en traditionele yogastijl gebaseerd op eeuwenoude Indiase wijsheid. De grondleggers van Sivananda Yoga zijn Swami Sivananda en zijn leerling Swami Vishnu Devananda, twee Indiase yogameesters uit de vorige eeuw. Swami Sivananda was arts en heeft een medisch systeem ontwikkeld om je gezondheid op peil te houden.

Hierdoor, kenmerkt Sivananda Yoga zich door het activeren en stimuleren van belangrijke lichaamsprocessen:

 • Het vergroten van de bloedcirculatie en de flexibiliteit zorgt voor het ‘doorsmeren’ van de gewrichten, spieren, kraakbeen en andere delen van het lichaam.
 • Ademhalingsoefeningen houden ons lichaam in contact met zijn ‘batterij’ (de solar plexus of zonnevlecht) waar veel energie zit opgeslagen. Een goede ademhaling zorgt voor voldoende energie.
 • De ontspanning zorgt voor de nodige ‘afkoeling’ van ons lichaam. Ontspanning is de natuurlijke manier om ons lichaam weer op te laden.
 • Je bewustzijn en mentale alertheid zorgen ervoor dat je ‘in control’ kunt blijven over je lichaam en je geest en zo invloed kan hebben op alle bovenstaande punten en lichaamsprocessen.
 • Je eten: zorgt ervoor dat we de juiste bouwstenen hebben om ons lichaam in stand te houden. Belangrijk hierbij zijn voldoende zonlicht, water, lucht en niet te vergeten goed voedsel.

Ook worden alle chakra’s / energiecentra, behandeld, geactiveerd en gestimuleerd. De sessies werken direct door op je spieren, gewrichten, zenuwen, dieperliggende weefsels, meridianen en organen en daardoor ook je hormonale huishouding.

IMG_1709Een Sivananda Yoga sessie bestaat altijd uit de volgende kenmerken:

 • korte ontspanning
 • ademhalingsoefeningen
 • zonnegroet – Surya Namaskara
 • asana’s (houdingen) die op je chakra’s inwerken
 • uitgebreide eindontspanning

Ervaring van Dymph Sivananda Yoga:
Sivananda Yoga in de Pelmolen is echt een ervaring. Het is een mooi, compleet, afgerond pakketje lekker hard werken van anderhalf uur. Dat je hele lijf daarin aan bod komt – spieren, bloedsomloop, stofwisseling, meridianen, chakra’s – is goed te merken. Mijn lichaam vindt tijdens de les de inspanning en ontspanning heel prettig, en mijn geest de rust en balans die hij ervaart. Ik voel me na de lessen altijd nog dagen gerevitaliseerd, kalm en krachtig. En na vier weken zou ik zweren dat me in de spiegel een nóg mooiere vrouw tegemoet straalt… Klink ik als een advertentie? Dat is ook de bedoeling. Ik ben hooked, mensen. Gaat dat proberen! Sivananda Yoga op die prachtige plek, de Pelmolen!

Programma
ZATERDAG 26 JULI
Op zaterdag ben je vanaf 9.45 uur van harte welkom bij de Pelmolen. Om 10.00 uur beginnen we. De ochtend begint met een kennismaking met een lekker kopje thee, gevolgd door een uitleg over de 5 principes van Sivananda Yoga en een eerste Sivananda Yoga sessie. Daarna heb je tijd om te genieten van de natuurlijke omgeving, het weer of wat jij graag zou willen. Rond het middaguur serveren wij een verse huisgemaakte vegetarische lunch die bij mooi weer op het achterterras genuttigd wordt en bij slechter weer in de gezellige boerenkeuken.

‘s Middags maken we een meditatieve wandeling, in het prachtige heuvelachtige landschap van de Heerlijkheid Beek dat gelijk in de achtertuin begint. Gevolgd door een yoga sessie met meer verdieping van de 12 asana’s van Sivananda.
De eerste dag van het weekend dineren we gezellig in de tuin van de Pelmolen, verwarmd door een vuurtje. Aan het einde sluiten we af met een meditatie bij het vuur zodat je alle activiteiten achter je kunt laten en je volledig ontspannen richting huis of overnachtingsadres kunt gaan.

ZONDAG 27 JULI
Zondag kun je de dag beginnen met een vroege stilte meditatie en pranayama. De ochtend is bij uitstek geschikt om je energie (prana) te verhogen met ademhalingsoefeningen midden in de natuur. De dag is energiek gestart door de combinatie van meditatie en pranayama. In een welverdiende pauze staat er een kop thee met een glutenvrije lekkernij voor je klaar. Daarna is er een actieve Sivananda Yoga sessie waarin we speciale aandacht besteden aan de zonnegroet – Surya Namaskara en de hoofdstand – Sirsasana.
Na de verse huisgemaakte vegetarische lunch is er vrije tijdsbesteding en volgt er een lange relaxte en verdiepende yoga sessie. Zodat je gedachteloos in de flow van de, in het weekend geleerde, reeks ademhalingsoefeningen en houdingen komt om het weekend mee af te sluiten. Rond 16.00 uur eindigt het weekend en nemen wij afscheid van elkaar.

Locatie
De Pelmolen is gelegen op één van de mooiste plekken van Nederland. In Beek-Ubbergen, vlakbij Nijmegen, net aan het begin van het natuurgebied de ‘Heerlijkheid Beek’ nabij ‘Het Wylermeer’ en ‘De Duivelsberg’. Je zult verbaasd zijn van de schoonheid van deze Nederlandse locatie.

Deze plek doet je de tijd vergeten en je komt gegarandeerd tot rust.

IMG_0011 autocorrectie

Deelname
Het verdiepingsweekend is zowel geschikt voor een beginner als een meer ervaren yogi omdat de asana’s aan te passen zijn aan ieders niveau. Afhankelijk van het niveau kunnen de houdingen langer worden aangehouden en worden er diverse variaties op de basishoudingen toegevoegd. Yoga ervaring is dus niet vereist, iedereen kan op zijn/haar niveau meedoen. Je bent vrij om zelf te kiezen of je wel of niet meedoet aan lessen of andere programma onderdelen.

Inclusief

 • 4 x 2 uur Sivananda Yoga sessie
 • 1 x avond en 1x vroege stilte meditatie
 • 1 x meditatieve wandeling
 • 2x lunch, 1x diner: Alle maaltijden zijn huisgemaakt, vegetarisch en biologisch. Er wordt rekening gehouden met eventuele dieetwensen
 • Thee, koffie en gezonde glutenvrije lekkernijen.

Exclusief

 • Transport
 • Overnachting: er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt voor tarieven tussen €17,50 en €75,- per persoon per nacht. Als je wilt kunnen we je een lijstje van mogelijkheden sturen, zodat jij de overnachting kunt kiezen die bij je past.

gegrilde saladetafel bewerktGediplomeerde Sivananda Docenten Het Sivananda Yoga verdiepingsweekend wordt georganiseerd door Hanna en Josefien beide gediplomeerde Sivananda Yoga docenten. Voor vragen en informatie kun je altijd contact met ons opnemen:
– Hanna Hoogstad, Sivananda yogadocente, info@hannahoogstad.nl 06 4740 8147 of website.
– Josefien Glaudemans, Sivananda yogadocente, initiatief neemster heel je Lichaam, josefien@heeljelichaam.nl 06 2242 3207 of website.